Prijem za roditelje djece polaznika mektebske nastave u Mektebskom centru Bijeljina

Prijem za roditelje djece polaznika mektebske nastave u Mektebskom centru Bijeljina

Piše: Samir ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

U okviru redovnih aktivnosti na realizaciji plana rada sa djecom i mladima, u Mektebskom centru u Bijeljini u četvrtak 1. decembra  2016.g. upriličen je prijem za roditelje djece polaznika mektebske nastave, stariji uzrast. Sa roditeljima su razgovarali Samir ef.Camić, glavni imam i muallim starije grupe, te Emir Musli, predsjednik IO MIZ Bijeljina.

U ugodnoj atmosferi razgovaralo se o unapređenju rada sa djecom i mladima te o prezentaciji mektebske nastave koja ima izuzetnu važnost u odgoju djece, sa posebnim akcentom na angažman roditelja i redovnost djece u samom procesu nastave i vannastavnih aktivnosti po kojima je naš Mektebski centar prepoznatljiv.

pr1

Treba istaći činjenicu da su roditelji svojim prisustvom pokazali veliki interes u daljem razvoju i oplemenjivanju mektebskih aktivnosti, a i prisustvo oba roditelja nekih od polaznika nastave govori tome u prilog. Bilo je konstruktivnih prijedloga, a jedan od zaključaka ovog prijema je potreba većeg učešća roditelja, ali i njihova želja za češćim druženjima i međusobnim upoznavanjem.

U ulozi domaćina i izlagača prijemu su prisustvovale i redovne članice Mektebskog centra Azra Suljić i Emina Hadžihajdić koje svojim dugogodišnjim djelovanjem ukazuju na važnost aktivnosti Mektebskog centra i promocije pozitivnih vrijednosti.