PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIM MUALLIMIMA MUFTIJSTVA TUZLANSKOG

PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIM MUALLIMIMA MUFTIJSTVA TUZLANSKOG

Na svečanosti održanoj u ponedjeljak 21. novembra 2016. godine u Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina u Tuzli, dodijeljena su priznanja najuspješnijim muallimima na području Muftijstva tuzlanskog. Muftijstvo ima 363 muallima, a priznanja su na ovoj svečanosti dodijeljena 41 najuspješnijem u mektepskoj nastavi i na takmičenjima. Među dobitnicima priznanja su Omer ef. Camić, glavni imam MIZ Janja, te Mirsad ef. Okanović iz MIZ Bijeljina, imam Sultan Sulejmanove Atik džamije.

Muftijstvo tuzlansko je priznanja muallimima dodijelilo za predan i uspješan rad i postignute rezultate u mektebskoj nastavi, a na osnovu rezultata na takmičenjima u posljednjih pet godina.

img_1630

Priznanja je uručio Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski.

U ovoj svečanoj prilici muftija Fazlović je istakao da mekteb treba da bude prvi prioritet u radu imama i u ukupnoj misiji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, istakavši kako su za dobre rezultate potrebni iznimno veliki trud, vrijeme, umijeće i strpljenje.

U uvodnome dijelu svečanosti, upriličen je i razgovor o misiji muallima i unaprijeđenju rada u mektebu. Svoje impresije o ovoj temi izniijeli su Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog, i muallimi. Istaknuto je da je muallim osoba koja se svjesno, radi Božijeg zadovoljstva, opredijelila da svoje stručne i umne potencijale stavi u službu prenošenja emaneta znanja na djecu koja su mu povjerena.

enisa-i-mirso

Muftijstvo tuzlansko ima 363 muallima, a priznanja su na ovoj svečanosti dodijeljena 41 najuspješnijem muallimu. Allah mubarek olsun, Mirsad efendija, tebi i tvojoj hanumi, muallimi Enisi Okanović. Medžlis islamske zajednice Bijeljina ponosan je na rezultate Vjersko-prosvjetne službe, predvođene glavnim imamom Samir ef. Camićem. Allah razi olsun i Allah najbolje zna!