PRVA PROŠIRENA TEMATSKA SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA MIZ BIJELJINA

PRVA PROŠIRENA TEMATSKA SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA MIZ BIJELJINA

S ciljem unapređenja vjersko-prosvjetnih i administrativno-pravnih poslova, u subotu 9. aprila 2016. godine, u džematu Glinje održane su druga redovna i prva ovogodišnja proširena tematska sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Pored članova IO prisustvovali su svi džematski imami, te većina mutevelija i blagajnika. Redovni dio sjednice odnosio se na izvještaj o radu mekteba u prvom kvartalu 2016. godine te na prezentaciju i primjenu odluka namijenjenih boljem upravljanju mezarjima na području Bijeljine.

DSCN2751

Tematski dio sjednice bio je posvećen unaprjeđenju finansijskog i administrativnog poslovanja te tumačenju i primjeni novog Pravilnika o članstvu i članarini u MIZ Bijeljina, koji je usvojen u decembru prošle godine.

Podnesen je i raspravljan izvještaj o verbalnim atacima na uposlenike MIZ Bijeljina i skrnavljenju vakufskog objekta u kojem je smješteno sjedište MIZ Bijeljina, koji su se dogodili u proteklom periodu. Svojim zaključkom, Izvršni odbor daje podršku svim aktivnostima koji su ovim povodom preduzete, uz dovu Uzvišenom Allahu da nas sve sačuva na pravom putu i provođenju preuzetog emaneta.