Jedan ashab je spravio hranu i pozvao Poslanika s.a.v.s. i ashabe. Nakon što je iznijeo hranu pred goste, jedan od njih se izmakao. Poslanik ga je upitao šta mu je, a on je odgovorio: Ja postim. Poslanik mu reče: Tvoj brat se potrudio i napravio hranu a ti kažeš: 'Ja postim'. Nego ti jedi sada, a posti drugi dan za ovaj današnji.


PRVA SMOTRA ISLAMSKE DUHOVNE MUZIKE U BRČKOM

PRVA SMOTRA ISLAMSKE DUHOVNE MUZIKE U BRČKOM

13. maja u prostorijama Doma kulture u Brčkom je održana prva smotra horova duhovne muzike.
Udruženje mladih „Ihlas” iz Brčkog, kao domaćini veoma su uspiješno organizirali Prvu smotru na kojoj su učešće uzeli horovi „Ihlas” iz Brčkog, „Selsebil” iz Rijeke R. Hrvatska, „Azizija” iz Orašja, „Nuru Ayni” izKalesije, „Zefir” iz Srebrenika i „Atik” iz Bijeljine.

smotra horovaHor MIZ Bijeljina Atik

Učesnici su odlično izvodili numere, koje su često prekidane gromoglasnim aplauzima i ovacijama publike koja je Dom kulture u Brčkom ispunila do posljednjeg mjesta.
Smotru je otvorio glavni imam medžlisa islamske zajednice u Brčkom Mustafa ef. Gobeljić. Rukovođenje manifestacijom povjereno je voditelju Edvinu Kanka Čudić.

Prema riječima predsjednika Udruženje mladih „Ihlas” Mirhada Golića njihove intencije su da ova smotra postane tradicionalna.

Samira Ćosić

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh