Prvo mjesto za ekipu Medžlisa Islamske zajednice Zvornik

Prvo mjesto za ekipu Medžlisa Islamske zajednice Zvornik

Malonogometna ekipa Medžlisa Islamske zajednice Zvornik ubjedljivo je osvojila prvo mjesto na Regionalnom mektebskom takmičenju u malom nogometu, održanom u nedjelju 27. aprila na asfaltnom terenu FK “Podrinje” u Janji. Domaćin takmičenja bio je Medžlis Islamske zajednice Janja, a učestovale su ekipe iz medžlisa Zvornik, Janja, Bratunac, Srebrenica i Bijeljina.

DSCN2352Pobjednička ekipa

Ovo je ujedno i raspored ekipa prema osvojenim bodovima, dok se ekipa Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica nije pojavila na ovom takmičenju. Pobjednička ekipa pokazala je da su već duži niz godina najbolji u regiji Podrinje, ali i sve ostale ekipe igrale su fer i u dobroj takmičarskoj atmosferi. Ekipi MIZ Bijeljina pripalo je posljednje mjesto, ali su mali nogometaši, u izuzetno jakoj konkurenciji, svojom igrom i zalaganjem zaslužili simpatije svih prisutnih.

Pobjednička ekipa ide dalje i učestovat će na Mektebskom takmičenju u malom nogometu na nivou Muftijstva tuzlanskog. Čestitke pobjednicima, ali i svim takmičarima koji su pokazali svoje vještine u igri, ali i uzorno ponašanje. Da ih Allah dž.š. nagradi svojom milošću i svakim hajrom u budućim takmičenjima.

Foto-galerija prenosi vam samo dio atmosfere sa ovog takmičenja…