Prenosi se od Ebu-Mes'uda el-Gaffarija r.a. kaže: Čuo sam Resulullaha s.a.w.s. da kaže: 'Kada bi robovi znali šta je Ramazan, željeli bi da čitava godina bude ramazan'.
(Ibn-Huzejme)

Ramazanski bajram 2018. – Sabah namaz i Bajram namaz u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji u Bijeljini

Ramazanski bajram 2018. – Sabah namaz i Bajram namaz u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji u Bijeljini

Centralna svečanost na području Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, povodom Ramazanskog bajrama, održana je u bijeljinskoj Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji. Tradicionalno, bajram namaz okupio nas je u našoj ljepotici, džamiji dupke ispunjenoj džematlijama. Elhamdulillah, bilo nas je iz Bijeljine, iz okolnih medžlisa te mnogih bosanskohercegovačkih gradova i mnogih evropskih i svjetskih država u kojima naše džematlije i prijatelji žive u dijaspori.

Sabah namaz predvodio je glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić, prigodan program izveli su muški članovi hora Mektebskog centra, a bajramski vaz, u kojem nas je sve podsjetio na protekle dane Ramazana i naše dužnosti kao muslimana, držao je Mirsad ef. Okanović, imam Atik džamije. Naš glavni imam Samir ef. Camić predvodio je i bajram namaz te držao bajramsku hutbu, u kojoj se osvrnuo na aktuelno stanje, mnogobrojne probleme, ali i naše zablude, završivši hutbu porukama optimizma te tradicionalnom bajramskom čestitkom.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh