Regionalno takmičenje polaznika mektebske nastave u malom nogometu

Regionalno takmičenje polaznika mektebske nastave u malom nogometu

Foto…Ekipa Medžlisa Islamske zajednice Zvornik osvojila je prvo mjesto na Regionalnom takmičenju polaznika mektebske nastave u malom nogometu, održanom u nedjelju 26. aprila 2015. godine u Sportsko-rekreacionom centru u Bratuncu.

rtb20

Učestvovale su ekipe medžlisa Srebrenica, Bratunac, Vlasenica, Zvornik, Janja i Bijeljina, a pobjednik turnira predstavljat će ovu regiju na takmičenju na nivou Muftijstva tuzlanskog, koje će se održati u nedjelju 3. maja 2015. godine. Domaćin je bio MIZ Bratunac, sudio je Mirsad-ef. Okanović iz MIZ Bijeljina, a takmičenje je, hvala Allahu, proteklo onako kako i dolikuje polaznicima mektebske nastave, u dobroj atmosferi i fer nadmetanju.

rtb21

Sa pet pobjeda, pobjednički nogometaši MIZ Zvornik osvojili su ukupno 15 bodova, druga je ekipa MIZ Janja sa četiri pobjede i 12 bodova, a domaćin MIZ Bratunac osvojio je treće mjesto sa sedam bodova. MIZ Srebrenica zaslužila je četvrto mjesto sa dvije pobjede i šest bodova, peti su nogometaši MIZ Bijeljina sa četiri osvojena boda, a najmlađa ekipa MIZ Vlasenica je šesta bez ijednog osvojenog boda, ali sa pokazanom dobrom igrom i zalaganjem. Čestitke svim takmičarima, njihovim imamima i muallimima, trenerima, domaćinima na dobroj organizaciji, a posebne čestitke pobjedničkoj ekipi i želje za uspješan nastavak takmičenja.