Serdivan – Bijeljina

Serdivan – Bijeljina

Na sastanku održanom 17.03.2013.g. u Serdivanu (Adapazar, Turska) uz predsjedavanje predsjednika Udruženja Bosna-Sancak Hasana Suzeka i glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Samir ef. Camića dogovorena je posjeta članova Mektebskog centra Bijeljina Serdivanu i Istanbulu.

U petak 9. augusta uveče u posjetu Serdivanu krenulo je ukupno 45 naših članova svih uzrasta. Nakon petodnevne posjete Serdivanu i nastupa našeg hora i folklora u Teatru Opštine Serdivan planirana je posjeta Istanbulu gdje ćemo ako Bog da ostati dva dana, a potom slijedi povratak u domovinu BiH.

Sredstva za ovo putovanje obezbijedili smo organiziranjem donatorskih sijela i iftara u protekle dvije godine. U tom projektu učestvovali su članovi Mektebskog centra i aktivisti Džematskih odbora Bijeljina koji putuju u Tursku.

Tokom ove posjete planiran je Koncert u Sali Opštine Serdivan. Program će izvesti članovi horske i folklorne sekcije Mektebskog centra Bijeljina i članovi Udruženja domaćina. Tokom programa prezentirat će se i svečano potpisati Sporazum o saradnji i bratimljenju ova dva udruženja.

Fotografije uoči i sa odlaska u Tursku.