Prezentirani su planovi rada medžlisa, ustanova i Muftijstva tuzlanskog za 2019. godinu.

Razmatrana je informacija o održanim izborima u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini na području Muftiluka tuzanskog. Istaknuto je da je izborni proces, bez većih poteškoća, protekao u skladu s odlukama i propisima Islamske zajednice. Pored izbora članova džematskih odbora, skupština medžlisa i izbornog tijela za izbor sabornika, te članova izvršnih odbora medžlisa, održani su i izbori za sabornike s područja muftiluka tuzlanskog. Tokom mjeseca januara očekuje se verifikacija mandata izabranih kandidata.

Razgovarano je i o akciji kupovine zemljišta i objekata preduzeća „Feros“ u Srebrenici, a koje se nalazi neposredno pored Memorijalnog centra u Potočarima, te informaciji o održanom seminaru za glavne imame i planu održavanja seminara i edukacija za imame u 2019. godini.

Usvojena je odluka o ustanovljavanju priznanja i nagrade Redžep-ef. Muminhodžić koja će se dodjeljivati najuspješnijim muallimima.

Razmatrana je i informacija o realizaciji akcije prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode u 2018. godini. Prikupljeno je 21 tona raznih poljoprivrednih proizvoda u vrijednosti oko 25.000 KM. Proizvodi su dostavljeni u Behram-begovu medresu, CROPS, EMMAUS, predškolske ustanove i igraonice IZ-e u Brčkom, Bijeljini i Janji, te Merhamet u Tuzli i Gračanici, te porodicama u stanju socijalne potrebe.

Savjet je razmatrao i i druga pitanja iz domena svoga rada.