Svečana akademija 340. generacije Behram-begove medrese

Svečana akademija 340. generacije Behram-begove medrese

Svečanom akademijom danas je, 6. maja 2016. godine, u Tuzli promovirana 340. generacija učenika Behram-begove medrese u Tuzli. Školovanje je završilo 115 učenika, od kojih 51 učenica i 64 učenika. Medžlis Islamske zajednice čestita našem Muameru Camiću uspješan završetak školovanja na Behram-begovoj medresi. Allah mubarek Muameru i porodici Camić.

13151839_532322333619025_2562382298420280296_n

Velika dvorana tuzlanskog BKC-a bila je pretijesna da primi mnogobrojne posjetioce ove svečanosti koji su željeli ispratiti ovu generaciju učenika medrese koji potiču iz raznih krajeva BiH.

Karakteristično za ovu generaciju Behram-begove medrese jeste da su u toku školovanja učenici postizali zavidne rezultate na domaćim takmičenjima iz svih oblasti znanja, na svim nivoima takmičenja, a posebno su se istakli u sportskim takmičenjima.

Učenici generacije ove godine su Azemina Čelebić i Ahmed Bajramović.

Prigodnim obraćanjima, maturantima i njihovim roditeljima su čestitali direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, te premijer Vlade TK  Bego Gutić.

Posebne čestitke učenicima i roditeljima je uputio i izaslanik reisu-l-uleme IZ Bosne i Hercegovine, dr. Amir Karić. On se direktno obraćao prisutnim maturantima i maturanticama kazavši im nekoliko važnih poruka i uputa za dalji obrazovni i životni put.

Kao uvod u svečanu akademiju maturanata, u četvrtak 5. maja je organizirana svečana šetnja maturanata od Behram-begove medrese do Skvera, potom do Kapije, Džindijske džamije i završila se na portalu stare medrese.

U prošloj sedmici je obavljena i simbolična primopredaja emaneta, gdje učenici četvrtog razreda daju u odgovornost učenicima trećeg razreda čuvanje vjere, društvenih vrijednosti i drugog pozitivnog i vrijednog iskustva koje su stekli tokom četverogodišnjeg školovanja.