Svečanosti povodom Nove hidžretske godine

Svečanosti povodom Nove hidžretske godine

Svečanosti će biti organizirane u svim medžlisima Islamske zajednice na području Muftijstva tuzlanskog. U Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji u Bijeljini, u petak 24. oktobra iz jacija namaza, Nova hidžretska 1436. godina bit će obilježena prigodnom svečanošću u izvedbi članova sekcija Mektebskog centra.

ba60

Centralna svečanost povodom Nove hidžretske 1436. godine, za područje Medžlisa Islamske zajednice Tuzla održati će se u četvrtak, 23. oktobra u džamiji Kralj Abdullah u Tuzli. Svečanost će biti upriličena poslije akšam-namaza (17:53 sati).

Medžlis Islamske zajednice Kalesija u saradnji sa Udruženjem građanki muslimanki Sumejja Kalesija i BKC Alija Izetbegović Kalesija organizira svečanost obilježavanja Nove 1436. hidžretske godine, koja će se održati 24.10. (petak) 2014. godine, na platou ispred Čaršijske džamije u Kalesiji, sa početkom u 18:00 sati (poslije akšam-namaza). Uz bogat vjersko-kulturni program za posjetioce manifestacije obezbijeđene su prigodne hedije i tradicionalna bosanska halva.

Medžlis Islamske zajednice Odžak organizira tradicionalno obilježavanje početka Nove hidžretske godine. Ovim povodom će u petak, 24. oktobra nakon akšam-namaza biti proučen mevlud u Gradskoj džamiji. Nakon jacija-namaza na gradskom trgu u Odžaku uslijedit će bogat kulturni program.