Tematska sjednica posvećena pripremama za ramazan i realizaciju ramazanskih aktivnosti

Tematska sjednica posvećena pripremama za ramazan i realizaciju ramazanskih aktivnosti

U petak 17. marta 2023.g. u mektebu džemata Srednja Trnova održana je tematska sjednica Izvršnog odbora MIZ Bijeljina kojoj su prisustvovali imami, mutevelije i blagajnici svih džemata.

Na sjednici je prezentiran Plan ramazanskih aktivnosti, te angažman učenika Behram begove medrese u džematima Atmačići i Srednja Trnova tokom mjeseca ramazana. Plan ramazanskih ektivnosti i vrijednost zekata i sadekatul fitra detaljno je obrazložio Damir ef. Čokić, imam džemata Janjari i pomoćnik glavnog imama MIZ Bijeljina Samir ef. Camića, koji je iste večeri bio u Sarajevu na konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora Udruženja ilmijje IZ u BiH, čiji je član u novom sazivu.

 

Također, dogovoreno je pokretanje inicijativa od strane džematskih odbora za održavanje i obnovu infrastrukture. Na sjednici su razmatrana i druga važna pitanja vezana za misiju Islamske zajednice. Predsjednik Izvršnog odbora Emir Musli upoznao je prisutne sa aktuelnom situacijom u vezi sa pokušajem otimanja, tačnije pokušajem eksproprijacije imovine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.