Trofej za ekipu Bijeljine

Trofej za ekipu Bijeljine

             Ekipa džemata Bijeljina osvojila je prvo mjesto i prigodni trofej na malonogometnom turniru polaznika mektepske nastave na području Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina. Turnir je održan u nedjelju 13. aprila na terenu osnovne škole u Mjesnoj zajednici Janjari-Atmačići, a pobjednička ekipa učestovat će na regionalnom takmičenju koje će se održati za dvije sedmice u Janji.

        Pored Bijeljine, na turniru su učestvovale ekipe džemata Glinje, Srednja Trnova, Atmačići i Janjari, koje organizaciono pripadaju MIZ Bijeljina, a teritorijalno su u općini Ugljevik. Sve je proteklo u najboljem redu i uz fer navijanje. Medžlis Islamske zajednice Bijeljina čestita svim učesnicima, djeci i našim imamima, a posebno se zahvaljujemo organizatorima iz džemata Janjari i Atmačići.

Pobjednicka ekipa sa trenerom Muhamedom Sajtanovicem

           Sportski dan i druženje najmlađih iskorišten je da se još jednom posjeti na aktuelni problem koji ovih dana i sedmica muči stanovnike ovoga kraja.  Naime, ova četiri povratnička bošnjačka naselja na udaru su planirane eksproprijacije za proširenje rudnika i odlaganje jalovine buduće termelektrane u Ugljeviku, koju treba da gradi firma “Comsar RS”, većinskog vlasnika ruskog milionera Rašida Serdarova.

DSCN2190

Ovom prigodom, sa sportskog okupljanja najmlađih poslana je poruka “Ne želimo niti hoćemo napustiti svoj rodni kraj”. To su poručila djeca, a njihovi roditelji nastavlju pravnu bitku za svoje domove i imanja koje im žele oduzeti i po drugi put ih protjerati i nepoznato.