U Avdibašićima klanjana dženaza i obavljen ukop Alan ef. Hrustića

U Avdibašićima klanjana dženaza i obavljen ukop Alan ef. Hrustića

Svi smo Allahovi i Allahu se svi vraćamo, ali tuga ovih novembarskih dana jača je i od sabura. U nedjelju 18.11.2018. klanjana je dženaza i obavljen ukop Alan ef. Hrustića, r.a., imama džemata Glinje pri Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina, koji je na Ahiret preselio 15.11.2018. nakon kraće i teške bolesti.

Na ispraćaju tridesetogodišnjeg Alan ef. Hrustića u njegovim rodnim Avdibašićima okupio se veliki broj njegovih kolega imama, rodbine, prijatelja, komšija, džematlija. U ime Muftijstva tuzlanskog, prisustvovao je i dženaza namaz predvodio dr Sead ef. Seljubac, zamjenik muftije tuzlanskog Vahida ef. Fazlovića, koji je istoga dana na bolji svijet ispraćao svoju sestru.

Na dženazi u Avdibašićima okupljenima su se obratili mjesni imam Sadif ef. Mahmutović, potom Muhamed Hrustić, babo rahmetli Alana, glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić te dr Sead ef. Seljubac, zamjenik muftije tuzlanskog. Uoči dženaze, u mjesnoj džamiji proučena je hatma, a nakon dženaze proučen je zikr tevhid pred dušu Alan ef. Hrustića.

Molimo Uzvišenog Allaha da rahmetli Alan efendiji dodijeli najbolje mjesto u Džennetu, njegove najmilije da ojača saburom,a sve koji mogu, da uputi na put dobra i brige za hanumu i djecu Alan ef. Hrustića.