U Brčkom organiziran iftar za 2000 postača

U Brčkom organiziran iftar za 2000 postača

U parku pored Bijele džamije u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko i dogradonačelnika Brčko distrikta gospodina Kadrić Eseda, po drugi put, organiziran je iftar za dvije hiljade postača iz Brčkog.

Iftar je upriličen u petak 16. juna 2015. godine a program ovim povodom počeo je od 20,00 sati.

Pokrovitelj ovog iftara je istanbulska općina Eyubiya. Pomoćnik Načelnika Eyubiye, gospodin Ahmet Tufekçi kazao je kako je cilj ovog projekta jačanje veza i izgradnja mostova ljubavi i prijateljstva među našim narodima.

Prisutnima se u ime domaćina obratio i glavni imam Medžlisa IZ-e Brčko mr. Mustafa ef. Gobeljić koji je izmeđuostalog kazao: “Ovim činom mi možemo posvjedočiti da muslimani ovih područja vole Ramazan, da izvršavaju ibadet posta i zbog toga smo sretni i zahvalni Allahu. Zahvaljujem se donatorima koji su izdvojili sredstva, tuzlanskom muftiji, Vahid ef. Fazloviću koji je večeras sa nama i svima onima koji su pomogli u organizaciji iftara.”

Dogradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić kazao je da će saradnja sa istanbulskom općinom Eyubiya postati lijepa tradicija i da će se raditi na jačanju veza i prijateljstva sa ljudima iz ove općine.

Posebnu čast svojim prisustvom prisutnima je ukazao muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović koji se u svom kratkom obraćanju zahvalio musafirima iz Turske i pohvalio organizaciju ovakvog skupa ističući kako je organizirani iftar jedan veličanstven trenutak u kojem dijelimo iftarsku radost jedni s drugima, pogotovo što su na ovom iftaru učešće uzele džematlije iz svih naših džemata.

Uz ovaj iftar priređen je i prigodan program koji su izveli članovi hora Mošus koji su svojim numerama ukrasili prelijep iftaski ambijent u Brčkom.

Muftija tuzlanski obavio je teravih namaz u Brezovom polju, gdje se džematlijama prigodnom besjedom obratio.