U Kladnju održana završnica mektebske lige Muftijstva tuzlanskog

U Kladnju održana završnica mektebske lige Muftijstva tuzlanskog

www.muftijstvotz.ba

Kladanj je u nedjelju 13. maja bio domaćin XXIV mektebskom takmičenju na nivou Muftijstva tuzlanskog u malom nogometu. U proteklom periodu organizovana su takmičenja na nivou grupa u kojima su bili određeni medžlisi da bi danas pobjednici tih grupa došli u Kladanj i u međusobnim duelima odredili prvaka ovogodišnjeg takmičenja. Takmičili su se predstavnici mekteba iz sljedećih medžlisa Bratunac, Gornja Tuzla, Gračanica, Kalesija, Kladanj, Zvornik i Živinice, dok su predstavnici Bijeljine bili opravdano odsutni.


Na samom početku prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa Kladanj, Asim-ef. Esmić koji im je zaželio dobrodošlicu i objasnio tok takmičenja kao i niz tehničkih stvari.
Turniru je prisustvovao dr. Sead-ef. Seljubac, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, koji je prisutnima čestitao njihov uspjeh koji ih je i doveo na završnicu takmičenja, te je istakao da je danas istinski pobjednik onaj tim koji pokaže moralnu i etičku pobjedu, a to je da turnir protekne onako kako dolikuje jednom muslimanu.


Nakon grupnog takmičenja, te polufinalnih utakmica, mektebi Medžlisa Gračanica i Zvornik sastali su se u finalu. Nakon regularnog vremena bez golova utakmicu su presudili penali. Iako su oba tima pokazali dobru igru, zasluženo prvo mjesto i pehar odnijeli su kući predstavnici mekteba Medžlisa Gračanica. Drugo mjesto pripalo je Zvorniku, dok su treći bili polaznici mekteba MIZ Živinice.
Priznanja i novčane nagrade dodijelio je glavni imam Asim-ef. Esmić dok je pehar prvacima uručio dr. Sead-ef. Seljubac.