U svom gradu na bajram-namazu: Ima nas, Masha'Allah

U svom gradu na bajram-namazu: Ima nas, Masha'Allah

Fotografije i izbor fotografija: Muamer Camić, student Univerziteta Sakarya u Turskoj

Bajram-namaz na području Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina klanjan je u pet džamija, te u tri džamije Medžlisa Islamske zajednice Janja. Radi se o džamijama u Bijeljini, Janji i u općini Ugljevik. Elhamdulillah, sve je prošlo bez ikakvih problema.

Fotografije govore više od riječi i na njima možete vidjeti dio atmosfere bajramskog jutra, na sabah-namazu i na bajram-namazu u centralnoj bijeljinskoj Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji. Između dva namaza, bajramski vaz držao je Mirsad efendija Okanović, imam Atik džamije, džematlijama se obratio i Emir Musli, predsjednik Izvršnog odbora MIZ Bijeljina, a bajram-namaz je predvodio i hutbu držao Samir efendija Camić, glavni imam MIZ Bijeljina.

Čestitku muslimanima ovoga dijela Bosne i Hercegovine uputio je i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, a povodom najvećeg muslimanskog praznika, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević donirao je baklavu korisnicima narodne kuhinje u Bijeljini.

Sa nama koji živimo u Bijeljini, čuvajući ovo gnijezdo naše vjere i odanosti Domovini, i ovog Bajrama bile  su naše džematlije iz dijaspore, te mnogi gosti iz okolnih medžlisa i cijele Bosne i Hercegovine.

Postače, musafire, sve naše džematlije, da ih Allah, dž.š., nagradi svojom neizmjernom milošću i bereketom. Amin, Ya Rabb.