Uradimo danas da bismo ubirali plodove sutra

Uradimo danas da bismo ubirali plodove sutra

U nedjelju 23.3.2014. godine polaznici mektebske nastave u Janji, njih oko 150, u pratnji janjanskih mualima Omer ef. Camića, Kemal ef. Gutića i Sadik ef. Đezića imali su priliku da prisustvuju, te da i učestvuju u sadnji voćnih sadnica na vakufskom zemljištu.

DSC06234

Voćne sadnice MIZ-Janja donirala je humanitarna organizacija Crveni polumjesec U.A.E., Ured za BiH, kako bi se unaprijedilo vakufsko zemljište na čemu se radi još od prošle godine. Broj sadnica koji je MIZ- Janja dobio na raspolaganje je 750, od toga 150 sadnica kruške, 100 sadnica oraha i 500 sadnica višnje.
Treba napomenuti da je ova humanitarna organizacija također donirala našem medžlisu i traktor sa priključcima u vrijednosti od 20.000 KM.
Molimo Uzvišenog Allaha da naše dobrotvore potpomogne na njihovom putu te se nadamo da će naša akcija sadnje voćnjih sadnica sa polaznicima mektebske nastave biti uspješna. Prvenstveno se nadamo da smo dali lijep primjer drugima kako mlade ljude naučiti da budu vrijedni, da cijene ono što imaju te da potpomažu slabije od sebe.

DSC06230