Uspješno počela nova školska godina u Behram-begovoj medresi

Uspješno počela nova školska godina u Behram-begovoj medresi

Medresu pohađa 507 učenika u 16 odjeljenja iz mnogih dijelova Bosne i Hercegovine i dijaspore, a najviše s područja Muftijstva tuzlanskog.

Prvoga dana školske 2014/15. godine (1.9.2014.) muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u posjeti direktora Behram-begove medrese Ahmeda Hatunića.

Direktor Hatunić je muftiju upoznao s dobrim početkom školske godine u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi i svim ostvarenim pretpostavkama za to. Kazao je da Medresu u ovoj godini pohađa 507 učenika u 16 odjeljenja iz mnogih dijelova Bosne i Hercegovine i dijaspore, a najviše s područja Muftijstva tuzlanskog. Oni su smješteni u učeničkim domovima, koji su, kao i učionice i kabineti, tokom raspusta temeljito pripremljeni za nastavu i sve druge procese u ovoj školi.

Muftija se direktoru Hatuniću zahvalio na informacijama i čestitao mu uspješan početak nove školske godine. Zaželio je na kraju susreta da Medresa, njeni učenici i profesori postignu dobre rezultate i da na tome svome putu imaju puno Allahove pomoći.