Večer Kur`ana u Begovoj džamiji povodom Lejletu-l-Mi`radža

Večer Kur`ana u Begovoj džamiji povodom Lejletu-l-Mi`radža

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta u saradnji sa Upravom za vjerske poslove, Gazi Husrev-begovim vakufom, fakultetima i medresama Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini povodom mubarek večeri Lejletu-l-miradža i Dana vakifa organizuje Večer Kur'ana. Učesnici u programu su učači Kur'ana, predstavnici fakulteta i medresa Islamske zajednice koji svojim postignućima i rezultatima spadaju među najbolje učače Kur'ana na našim prostorima, a prigodno predavanje održat će prof. dr. Zuhdija Hasanović.

Pozivamo Vas da zajedno sa vrsnim učačima Kur'ana iz odgojno-obrazovnih i naučnih ustanova Islamske zajednice provedemo ovu mubarek večer od akšam-namaza u Gazi Husrev-begovoj džamiji, u utorak, 26. redžeba 1437. h.g. odnosno 3. maja 2016. godine.

Tokom programa podsjetiće se prisutni na razvoj odgojno-obrazovnih ustanova Islamske zajednice, kao i na vrijednost vakifa koji su dali značajan doprinos uspostavljanju vakufa odgojno-obrazovnih i naučnih ustanova i razvoju Bosne i Hercegovine, kao i najzaslužnijih ovovremenih vakifa koji nastavljaju i unapređuju praksu dobročinstva na području naše domovine.