Veliki uspjeh Behram-begove medrese u Tuzli

Veliki uspjeh Behram-begove medrese u Tuzli

Pedagoški zavod TK objavio rezultate vrednovanja svih škola: Behram-begova medresa prva u rangu gimnazija. Među osam gimnazija, Behram-begova medresa u Tuzli je zauzela prvo mjesto, s ukupno osvojenih 5.562 boda.

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona je na svojoj web-stranici (u kategoriji „Vrednovanje škola“) objavio rezultate vrednovanja svih osnovnih i srednjih škola na području Tuzlanskog  kantona. Vrednovanje je provođeno tokom oktobra i novembra ove godine, a rezultati se odnose na školsku 2012/13. godinu.

vrednovanje_2013_ss_gimnazije-620x279

Ovo vrednovanje provode službenici Zavoda u svim školama na ovome području, po propisanom instrumentariju. Naročita pažnja se posvećuje, između ostaloga, srednjoj ocjeni škole na kraju školske godine, broju izostanaka učenika s nastave, realizaciji utvrđenog odgojno-obrazovnog rada, vannastavnim aktivnostima, fondu školske biblioteke, stanju objekata, strukturi nastavnog osoblja, radu stručnih organa, direktora, njegovog pomoćnika i pedagoga škole, stanju objekata i dvorišta, takmičenjima i javnim manifestacijama i sl.

U kategoriji srednjih škola, gimnazije i vjerske škole su razdvojene od mješovitih i drugih škola.

Među osam gimnazija, Behram-begova medresa u Tuzli je zauzela prvo mjesto, s ukupno osvojenih 5.562 boda. Drugo mjesto, s 4.4441 bodom, pripalo je Gimnaziji „Meša Selimović“ iz Tuzle, a treće Općoj gimnaziji pri Katoličkom školskom centru Sveti Franjo u Tuzli.

Behram-begova medresa je ovim rezultatom ponovila svoj uspjeh od prošle i četiri ranije godine, kada je, također osvajala prva mjesta u vrednovanju gimnazija na području Tuzlanskog kantona.

(www.medresatz.edu.ba)