VELIKI ZAJEDNIČKI IFTAR U MEKTEBSKOM CENTRU U BIJELJINI

VELIKI ZAJEDNIČKI IFTAR U MEKTEBSKOM CENTRU U BIJELJINI

U organizaciji Vjersko-prosvjetne službe i omladine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, u petak 17. juna 2016. godine, 13. ramazana 1437. h.g. u Mektebskom centru kod Gradskog parka u Bijeljini, upriličen je veliki zajednički iftar za bošnjačke predstavnike vjerskog, kulturnog, privrednog i političkog života Bijeljine, Janje i Ugljevika, ali i cijele Bosne i Hercegovine.

Pokrovitelj velikog iftara za stotinu osoba i ovoga ramazana bio je Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata, uz koordinaciju Azre Medinić, predsjednice bijeljinskog Merhameta. Uz Edina Siočića, predstavnika Crvenog polumjeseca, iftaru su prisustvovali skoro svi pozvani, a prisutnima se, u ime domaćina, obratio Samir ef. Camić, glavni imam MIZ Bijeljina. On je istakao ljepotu ramazanskih iftara i vrijednost komunikacije između svih onih koji u ovom dijelu naše domovine brinu o životu i položaju svih muslimana, te posebno Bošnjaka kao konstitutuvnog naroda Bosne i Hercegovine.

Nakon iftara i prigodnog muhabeta, akšam namaz klanjan je u Mektebskom centru, a teravih namaz klanjan je u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji.