Završena prva faza obnove Salihbegovića džamije

Završena prva faza obnove Salihbegovića džamije

U subotu 24.05.2008.g. rukovodstvo Medžlisa islamske zajednice Bijeljina organiziralo je svečano okupljanje vakifa Salihbegović džamije iz Beča i Tuzle povodom završetka I faze obnove, odnosno grubih građevinski radova.
Tim povodom domaćini i njihovi gosti posjetili su i gradilište Mektepskog centra u ulici Žrtava fašističkog terora, a zatim prošetali gradom do Salihbegovića džamije u Selimovićima, jednoj od najstarijih bijeljinskih mahala, gdje je i proučena dova.
Ispred IO MIZ Bijeljina gostima su se obratili glavni imam Samir ef. Camić i predsjednik Sead Berberović koji su vakifima uručili zaslužena priznanja.

“Pridružio sam se ovim mladim ljudima čim sam saznao da je pokrenuta akcija obnove. Nismo ni sami vjerovali da će ovako brzo ići gradnja. Salihbegovića džamiju poklanjamo našoj djeci i svima kojima je ona značila i znači mnogo. Ovu fazu smo vrlo brzo realizovali, a trudit ćemo se da i dalje budemo efikasni kako bismo što prije otvorili ovu džamiju i Bijeljini vratili još dio duhovnosti muslimana Bošnjaka. Jer, iako moramo da budemo vani, u drugim zemljama, mi nismo otišli iz našeg grada. Mi smo ovdje sa svojom dušom, sa svojim mislima, sa svojom rodbinom i prijateljima koji ovdje žive,” rekao je profesor u penziji Abdulah Bajrić.