Preljubovića kuća

ELHAMDULILLAH! La havle ve la kuvvete illa billah – Nema snage niti moći, osim sa Allahom.
Piše: Emir Musli, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina
Medžlis Islamske zajednice Bijeljina, krajem protekle godine, uspješno je realizirao projekat kupovine Preljubovića kuće i poslovnog prostora pored Preljubovića Dašnica džamije u Bijeljini.
Radi se o prizemnoj kući površine 100 m2, sa dozvolom za sprat, poslovnom prostoru površine 40 m2, na placu od 1000 m2, ukupne vrijednosti 270.000 KM. U donatorskoj akciji, elhamdulillah, prikupljeno je 180.000 KM, a kako bi se ispoštovali rokovi, 90.000 KM MIZ Bijeljina je pozajmio. Molimo Uzvišenog Allaha da svojom milošću nagradi naše vakife, da im da bereketa i dobrog zdravlja.
Zahvaljujemo se i nasljednicima rahmetli Kemije Preljubović što su nas, po cijeni nižoj od tržišne, ponudili da kupimo ovu nekretninu, čija je međa 80 cm od Dašnica džamije. Suvišno je pominjati kako bi sve izgledalo da je ova nekretnina došla u druge ruke. Sada MIZ Bijeljina i cijela Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini imaju respektabilan kompleks džamije, imamske kuće i poslovnog prostora.
Pozivamo sve dobronamjerne da se pridruže ovoj akciji i olakšaju nam vraćanje pozajmice. Naši budući vakifi svoje priloge mogu uplatiti na blagajni MIZ Bijeljina ili na žiro račun 1995720006330636, Medžlis Islamske zajednice Bijeljina, svrha uplate Kupovina nekretnine pored Dašnica džamije. Na fotografiji su podaci za uplate iz inostranstva.
Više informacija na telefon 00387 (0)55 226 250
Es-selamu alejkum.