Seminar za imame i nastavnike vjeronauke

Seminar za imame i nastavnike vjeronauke

U organizaciji Muftijstva tuzlanskog, MIZ Bijeljina, MIZ Janja i MIZ Teočak, te podršku Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, u ponedjeljak 30. 01. 2023. godine u Mektebskom centru u Bijeljini održan je seminar za imame/muallime i nastavnike vjeronauke.

U uvodnom dijelu seminara učesnicima su se obratili glavni imami Samir ef. Camić, hfz. Omer ef. Camić i Muhamed ef. Rizvić, predstavivši trenutno stanje vjerskog života, unaprjeđenje mektebske nastave te važnosti izvođenja nastave islamske vjeronauke i saradnji muallima i vjeroučitelja.

U prvom dijelu seminara govorili su dr. Mensur ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, na temu “Cjeloživotno učenje i samorazvoj” i dr. Sead ef. Seljubac, stručni saradnik Muftijstva tuzlanskog, na temu ” Duhovna snaga – Pokretačka snaga”.

U drugom dijelu seminara, stručni savjetnici za obrazovanje u Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona Zumra Šahović i Izet Numanović su realizirali radionice “Kreativne nastavne tehnike”.