Mektebski centar Bijeljina – Iftar sa vakifima, aktivistima, uposlenicima, saradnicima i prijateljima MIZ Bijeljina

Mektebski centar Bijeljina – Iftar sa vakifima, aktivistima, uposlenicima, saradnicima i prijateljima MIZ Bijeljina

U Mektebskom centru u Bijeljini, u subotu 15. aprila, 24. ramazana, upriličen je iftar sa vakifima Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, kojem su prisustvovali svi imami sa područja medžlisa, članovi Izvršnog odbora i Skupštine, uposlenici medžlisa te saradnici i prijatelji medžlisa iz oblasti politike, kulture i privrede.

Nakon iftara i proučene dove, prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Samir ef. Camić, koji je podsjetio na vrijednosti ramazanskih ibadeta i značaj vakufa u historiji Islama. Zahvalio se svima koji se odazvali pozivu da prisustvuju ovom iftaru, uz dovu Uzvišenom Allahu da ukabuli ibadete i da svima da bereketa u budućem životu i radu.

Veče je upotpunjeno dodjelama vakufnama prisutnim vakifima, koji godinama pomažu rad medžlisa i obnovu infrastrukture. Predsjednik Izvršnog odbora medžlisa Bijeljina Emir Musli podsjetio je i na one vakife koji više nisu među živima, zatim na one koji žive širom svijeta te nagovijestio da će ubuduće tokom ramazana ovakvi iftari sa vakifima, ako Bog da, biti redovni.

Vakufname su dodijeljene Ramizu Salkiću, Jasminu Ahmetoviću, Elviru Ferizoviću, vlasniku firme „Tehnopetrol“ iz Tuzle, Osmanu Sarajliću, Fatimi Karić, Fatimi (Jasni) i Esadu Hajdarević, Amiru (Adisu) Mulahmetoviću, Muhamedu Hamidoviću, Enisi i Mirsadu ef. Okanović. U ime vakifa, obratio se Jasmin Ahmetović, Bijeljinac sa adresama na Krku i u Tuzli, najveći vakif bijeljinske Dašnica džamije i neumorna potpora radu MIZ Bijeljina i BZK Preporod.

MIZ Bijeljina