Uručene prigodne plakete imamima

Uručene prigodne plakete imamima

U četvrtak 29. 12. 2022. godine, dodijeljene su prigodne plakete imamima Mirsad ef. Okanoviću i Damir ef. Čokiću, povodom dvadesetogodišnjeg uspješnog rada i izuzetnog doprinosa u razvoju i misiji Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

U ime Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, plakete su dodijelili Emir Musli, predsjednik Izvršnog odbora i glavni imam Samir ef. Camić.

Mirsad ef. Okanović rođen je 28.8.1982. godine u Brčkom. Behram-begovu medresu u Tuzli je završio 2002. godine.

1. augusta 2002. godine dolazi u Bijeljinu na dužnost imama, hatiba i muallima te vjeroučitelja u četiri osnovne škole u Bijeljini.

Trenutno obavlja dužnost imama, hatiba i muallima u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji u Bijeljini.

Oženjen je, otac troje djece.

Damir ef. Čokić rođen je 18.8.1980. godine u Brčkom. Živio je u Čeliću, gdje je završio osnovnu školu. Behram-begovu medresu upisao je 1995. godine, i istu završio 1999. godine.

Nakon medrese radio je kao vjeroučitelj u OŠ „Čelić“ u Čeliću. Uporedo sa poslom vjeroučitelja, u periodu juni 2000.- april 2002. godine, obavljao je posao imama i hatiba u Koraju, gdje je klanjao džume još dok je proces povratka prognanih Bošnjaka bio u samom začetku.

Od augusta 2002. godine je klanjao džume u džematu Janjari, MIZ Bijeljina.

U oktobru 2002. godine napušta posao vjeroučitelja, te od 1 .11.2002. godine prelazi na radno mjesto imama, hatiba i muallima u džematu Janjari, gdje se još uvijek nalazi na službi.

Demobilisani je pripadnik Armije BiH. Oženjen je, otac dvije kćerke.

(Foto: M. Camić)