Autobus prijateljstva na iftaru u Bijeljini

Autobus prijateljstva na iftaru u Bijeljini

Miris mubarek mjeseca Ramazana u Bijeljini uljepšali su učenici Behram-begove medrese iz Tuzle, koji su u petak 25. maja 2018. godine u okviru projekta Autobus prijateljstva, zijaretili naš grad.

Autobus prijateljstva zajednički je, tradicionalni ramazanski projekat Muftijstva tuzlanskog i Behram-begove medrese. Tuzlanske medreslije, predvođene profesorom Asmirom Dorićem prisustvovale su iftaru u Mektebskom centru u Bijeljini, koji je organizirala omladina MIZ Bijeljina, pod sponzorstvom organizacije Mercy-USA.  Nakon iftara i akšam namaza, teravih namaz klanjan je u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji, gdje su učenici Medrese organizirali i prigodan ramazanski program izvođenjem ilahija i učenjem Kur'ana. Druženje je nastavljeno u Mektebskom centru, nakon čega su musafiri krenuli na put ka Tuzli.

Palestinac rodom, a bosanski zet nastanjen u Tuzli, Gasan Husni, predstavnik organizacije Mercy-USA, već četvrtu godinu sponzorira jedan od ramazanskih iftara u Bijeljini. Ističe da su mu posebno dragi iftari u povratničkim sredinama. Da ga Allah Uzvišeni nagradi svakim dobrom!

S ponosom ističemo i novinarsku ekipu Federalne televizije koji su, elhamdulillah, u Bijeljini proveli vrijeme od džuma namaza do iza teravih namaza, prateći sve aktivnosti u mubarek danu mubarek mjeseca Ramazana.