Prenosi se od Enesa ibn Malika da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: Zemlja svakog dana s deset stvari moli i kaže: 'O sine Ademov! Šetaš se po mojim leđima, a završit ćeš u mom trbuhu. Griješiš na mojim leđima, a ispraštat ćeš u mom trbuhu. Smiješ se na meni, a plakat ćeš u meni. Raduješ se na meni, a tugovat ćeš u meni. Skupljaš blago na meni, a kajat ćeš se u meni. Jedeš zabranjeno na meni, a bit ćeš pojeden u meni. Oholiš se na meni, a bit ćeš slab u meni. Hodaš veseo po meni, a zadesit ćeš se tužan u meni. Šetaš po svijetu na meni, a bit ćeš u tmini na meni. Ideš u društvu po meni, a završit ćeš sam u meni'.

BAJRAM U PONEDJELJAK

BAJRAM U PONEDJELJAK

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u BiH prvi dan Kurban- bajrama je u ponedjeljak
8. decembra 2008. godine.
Centralna bajramska svečanost za područje Medžlisa islamske zajednice Bijeljina će se održati u Atik džamiji u Bijeljini. Sabah namaz će imamiti i bajramsko predavanje održati Mirsad ef. Okanović, a bajram-namaza će predvoditi i hutbu bajramsku održati glvani imam MIZ-e Bijeljina Samir ef. Camić
Bajram namaz je u 07 sati i 47 minuta.
Drugi dan bajrama 09. decembra 2008.g. održaće se tradicionalna Kurban-bajramska akademija sa počpetkom u 19,00 sati u gradskom bioskopu.

Medžlis islamske zajednice Bijeljina svima Vama želi sretan bajram sa tradicionalnim pozdravom

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh