Bajramska čestitka muftije tuzlanskog: U Bajramu pokažimo svoju plemenitost

Bajramska čestitka muftije tuzlanskog: U Bajramu pokažimo svoju plemenitost

Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović uputio je bajramsku čestitku.

Muftija Fazlović je pozvao sve vjernike i vjernice da pokažu darove koje je ramazani-šerif ostavio i da ih potvrde u Bajrami-šerifu.

– Zahvalni smo Gospodaru svjetova na jedinstvenoj prilici koja nam se daje u mjesecu ramazanu. Nastojali smo da ramazani-šerif prihvatimo sa zahvalnošću ali i odgovornošću. Nadam se da smo se u ovom mjesecu istinski potrudili da postignemo visoke stepene požnosti i ljudskih kvaliteta. Ramazan je naš duhovni put. To je put našeg odgoja i uzdizanja ka višim horizontima. U njemu se pokaže koliko čovjek kao ljudsko biće može biti dobro Božije stvorenje na zemlji. Ramazanski mjesec je radi posta, a post je radi bogobojaznosti. Najvažnije odlike naše bogobojaznosti, koju intenzivno stičemo u ramazani-šerifu, jesu da se čuvamo od grijeha, da čuvamo granice koje je Allah, dž.š., postavio i da ne nanosimo štetu ljudima – poručio je muftija Fazlović.

Istakao je da je bogobojaznost osnova ljudske plemenitosti. Odlika bogobojaznosti je naše dobročinstvo.

– Pozivam sve vjernike i vjernice da pokažemo darove koje nam je ramazani-šerif ostavio i da ih potvrdimo u Bajrami-šerifu. Neka oni budu trajno među nama. U danima Bajrama dužnost nam je da budemo sa onima kojima je potrebna naša lijepa riječ i dobro djelo. Potražimo među nama one kojima je naša pomoć važna i pokažimo svoju plemenitost u Bajramu. To će biti dokaz da smo bili uspješni u ramazani-šerifu. Bajram šerif mubarek olsun – kaže se u bajramskoj čestitiki muftije Fazlovića.

(Preporod.info)