Bijeljina: Predstavnice Islamske zajednice posjetile porodicu rahmetli Alana ef. Hrustića

Bijeljina: Predstavnice Islamske zajednice posjetile porodicu rahmetli Alana ef. Hrustića

www.islamskazajednica.ba

U ponedjeljak, 26. novembra 2018. godine porodicu rahmetli Alana ef. Hrustića iz džemata Glinje, MIZ Bijeljina ispred Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini posjetile su dr. Safija Malkić, šefica Odjela za brak i porodicu i muallima Enisa Okanović, koordinatorica za brak i porodicu MIZ-e Bijeljina.

Prilikom posjete hanumi Hasiji, supruzi Alan efendije, predstavnice Islamske zajednice izrazile su ta'ziju i uručile novčanu pomoć od reisu-l-uleme dr. Huseina ef. Kavazovića. Tokom razgovora hanuma Hasija je kazala da joj u ovim teškim i tužnim trenucima puno znači posjeta predstavnica IZ u BiH, briga i pažnja koju Islamska zajednica na ovaj način pokazuje prema njenoj porodici jer je nakon suprugove smrti ostala sama sa svojim kćerka, šestogodišnjom Sanijom i Sarom koja ima samo 17 mjeseci.

Nakon kratke i teške bolesti Alan efendija Hrustić preselio je na ahiret 15. novembra, u svojoj 31. godini života, bio je imam u džematu Glinje kod Ugljevika, MIZ Bijeljina, a supruga Hasija sa kćerkama trenutno boravi u imamskoj kući. Tokom posjete predstavnice Rijaseta Islamske zajednice uvjerile su se u neophodnost podrške i pomoći porodici rahmetli Alan efendije, nezaposlenoj supruzi Hasiji i dvjema maloljetnim kćerkama.