Bosansko sijelo u Beču

Bosansko sijelo u Beču

Članovi hora i folklora Mektebskog centra Bijeljina, zajedno sa Kulturno umjetničkim društvom “Behar” iz Beča, imali su nastup 8. marta na Bosanskom sijelu u Beču. Izveli su spletove bošnjačkih narodnih igara, uz prigodne sevdalinke, a nekoliko stotina prisutnih uživali su u ovom nastupu. Bosansko sjelo je nastavljeno nastupom pjevača među kojima je najpoznatiji Semir Cerić Koke, a naša omladina je u posebnoj sali nastavila druženje sa prijateljima iz KUD “Behar”.

Naše dvodnevno gostovanje u Beču omogućili su Bijeljinci koji žive i rade u glavnom gradu Austrije. Oni su obezbijedili kompletno putovanje i boravak u svojim domovima za članove sekcija Mektebskog centra, te obećali nastavak saradnje. Cilj ovog gostovanja bilo je uspostavljanje veza i saradnje sa Bijeljincima koji žive u Beču, a sudeći po svemu što se dogodilo, veze su uspostavljene na najbolji mogući način.

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina zahvaljuje se svim domaćinima, a posebno Damiru Čauševiću i Kemalu Bogaljeviću, na čiju incijativu i poziv je sve organizirano i realizirano.