Članovi Mektebskog centra Bijeljina u posjeti Turskoj (FOTO)

Članovi Mektebskog centra Bijeljina u posjeti Turskoj (FOTO)

U okviru planirane ekskurzije članova Mektebskog centra Bijeljina u Tursku, mladi su prva tri dana proveli na Crnom moru, u mjestu Džebedži (Cebeci). Tokom boravka u Džebedžiju posjetili su ih predstavnici bratskog udruženja Serdivan Bosna Sancak derneği na celu sa predsjednikom Rafetom Jatćijem (Yatçijem).

Serdivan se nalazi na 60 km udaljenosti od mjesta odmora naših mladih članova. Četvrti dan teče po planu, i na redu je bio put za Istanbul. Po dolasku u tursku metropolu mladi su imali priliku posjetiti nedavno izgrađenu Büyük Camlica džamiju (U prijevodu, Velika džamija na Džamlidži).

Inače, ova nova velika džamija prima 60.000 klanjača, a izgrađena je sa novim pristupnim putevima i tunelima te sa svom potrebnom infrastrukturom, uključujući velike parkinge za automobile. Džamlidža je najveće uzvišenje u Istanbulu sa kojeg se pruža predivan pogled na cijeli Istanbul i Bosfor.

Naredna tri dana mladi iz Bijeljine imat će priliku upoznavati ljepote grada na Bosforu te sa sobom ponijeti lijepe trenutke provedene u Turskoj. Ekskurzija je organizirana u saradnji sa bijeljinskom firmom “Semberija transport”

Samir ef. Camić, glavni imam MIZ Bijeljina