ČLANOVI MEKTEBSKOG CENTRA U POSJETI TURSKOJ

ČLANOVI MEKTEBSKOG CENTRA U POSJETI TURSKOJ

Piše: Damir Salkanović, sekretar MIZ Bijeljina…

Članovi Mektebskog centra Bijeljina, predvođeni svojim imamima, od petka 11. augusta borave u sedmodnevnoj posjeti Republici Turskoj. Krenuli su poslije džuma namaza, ispraćeni od strane svojih roditelja i prijatelja. In Shaa Allah, očekujemo ih sa novim, lijepim utiscima sa ovog zasluženog putovanja.

Putovanje je zasluženo učešćem u projektu čuvanja bosanske kuhinje pripremanjem ramazanskih iftara, projektu koji u bijeljinskom džematu traje već nekoliko godina.

Ove godine prvi dan boravka u Turskoj proveli su na obali Crnog mora, gdje su i konačili. Bilo je kupanja i sunčanja. Sutradan su bili u Adapazaru, u opštini Serdivan, gdje su ih dočekali naši prijatelji iz bratskog udruženja “Bosna-Sandžak Serdivan”.

Veći dio ove ekskurzije naša omladina provest će u Istanbulu, veličanstvenom gradu na granici dva kontinenta, koji ima toliko toga za ponuditi i pogledati, od tradicionalnih čaršija do savremenih tržnih centara. Spomenici vjere, kulture i tradicije koje ovaj grad stoljećima čuva, posebno su lijepa priča.

Već su članovi Mektebskog centra bili u svojevrsnim atrakcijama, Panorami i Miniaturku, a prijevoz je obezbijedila glavna istanbulska općina i to besplatno. Da ih Allah sve nagradi svojom milošću i da nam se živi, zdravi i radosni vrate. Amin, Ja Rabbi.