Dan nezavisnosti BiH obilježen u Mektebskom centru u Bijeljini

Dan nezavisnosti BiH obilježen u Mektebskom centru u Bijeljini

Povodom Dana nezavisnosti BiH, u utorak 1. marta 2016. godine u večernjim satima, za polaznike mektebske nastave i omladinu, u Mektebskom centru u Bijeljini održano je prigodno podsjećanje na Referendum o nezavisnosti BiH, upriličen 29. februara i 1. marta 1992. godine. Historijski čas započeo je intoniranjem himne naše Domovine.

DSCN0484

Okupljenoj omladini iz Bijeljine i Srednje Trnove, o značaju referenduma i proglašenja nezavisnosti BiH govorio je glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić, koji je istaknuo vrijednost poznavanja onoga što je iza nas da bi uspješnije djelovali u sadašnjosti i planirali za budućnost.  Svojevrsnom historijskom času, čije je najbitnije značajke pročitala Azra Suljić, prisustvovali su i imami Mirsad ef. Okanović i Mujaga ef. Cifrić, a kratkim osvrtom na prošlost pridružio se i Emir Musli, predsjednik I.O. MIZ Bijeljina.

DSCN0487

Mladi ljudi, koji svojim učešćem u sekcijama Mektebskog centra svakodnevno pokazuju spremnost na zajedništvo, suživot i odgovornost za vlastitu budućnost i budućnost uže i šire zajednice, pažljivo su saslušali prigodna predavanja, a potom nastavili druženje povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH. Na žalost, i pored proklamovanih političkih i kulturnih predstavnika Bošnjaka,  u gradskoj zoni Bijeljine ovo je bilo jedino obilježavanje Dana nezavisnosti BiH.