Dan šehida, drugog dana Ramazanskog bajrama, obilježen na šehidskom mezarju Lipić-Slimovići u Bijeljini

Dan šehida, drugog dana Ramazanskog bajrama, obilježen na šehidskom mezarju Lipić-Slimovići u Bijeljini

Dan šehida, koji se u Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine tradicionalno obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama, u Bijeljini je obilježen na šehidskom mezarju Lipić-Selimovići. Proučena je Fatiha i upućena dova Allahu, dž.š.

Pred okupljenim džematlijama i uz mezara ubijenih, nedužnih civila, muškaraca, žena i djece, Ašere je proučio Mirsad ef. Okanović, imam Atik džamije u Bijeljini, a dovu Allahu Milostivom uputio je Samir ef. Camić, glavni imam MIZ Bijeljina.

“Ko ubije nekog ko nije ubio nikoga ili na zemlji nered ne čini, kao da je sve ljudi poubijao,” naveo je Kur'anske ajete Samir ef. Camić, glavni imam MIZ Bijeljina, dodavši: “One koji su zločin počinili čeka kazna, na ovom možda, a na drugom svijetu sigurno. Allaha, dž.š., zato molim da svima da ono što su zaslužili, a nas da uputi na ispravni put, da mislimo, govorimo i radimo dobro.”

Istoga dana, predstavnici MIZ Bijeljina proučili su Fatihe Nedžadu Mujanoviću, r.a., dugogodišnjem članu Izvršnog odbora, te Seadu Berberoviću, prvom poslijeratnom predsjedniku Izvršnog odbora MIZ Bijeljina. Da im se obojici Allah smiluje i dodijeli najljepše mjesto u Džennetu. Amin.

Foto: Muamer Camić