Danas svečano otvorena manifestacija „Dani vakufa 2016.“

Danas svečano otvorena manifestacija „Dani vakufa 2016.“

Sarajevo, 25. april 2016. (MINA) – Danas je svečanim programom zvanično otvorena 6. po redu manifestacija „Dani vakufa 2016“. Na današnjoj svečanosti uvodnim riječima obratio se organizator koji je u kratkim crtama predstavio sadržaje ovogodišnje manifestacije.

Također ovom prilikom prisutnim gostima predstavljen je i arheološki lokalitet harema Kalin hadži Alijine džamije u Sarajevu.

Centralni događaj ove svečanosti bilo je dodjeljivanje Plakete najistaknutijem vakifu u BiH čiji dobitnik je ove godine Fatima hanuma Dedić koja je uvakufila sredstva za izgradnju 19 minareta na području RS i 8 na području bihaćkog Muftijstva u Federaciji, a plaketu joj je uručio reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, koji je i svečano otvorio ovogodišnju manifestaciju.

Inače, manifestacija „Dani vakufa“ se sastoji od kulturno-obrazovnih i vjerskih sadržaja: okruglog stola, tribina, izložbi, promocije knjiga, prezentacije novih projekata. Ove godine bit će realizirana kroz različite sadržaje u Sarajevu, Bihaću, Bosanskoj Krupi, Bužimu, Cazinu, Velikoj Kladuši, Konjicu, Jajcu i Nevesinju, u periodu od 23. aprila do 06. maja 2016. godine, a program manifestacije možete pronaći ovdje.