Donatorska večera za prvu džamiju u Gracu

Donatorska večera za prvu džamiju u Gracu

Grubi radovi izgradnje prve džamije u Gracu privode se kraju. Podrum, temelji, džamijski zidovi i munara su gotovi, a već nekoliko mjeseci građevina miruje, nakon što su potrošena obezbjeđena financijska sredstva. Ali da bi džamija sigurno prebrodila zimu, vlagu, snijeg i led, neophodno je pokrivanje džamije, koje košta oko 200.000 Eura. U poduzimanju narednih koraka u pronalasku sredstava za finansiranje krova džamije, IKC Grac uz podršku Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji organizuje donatorsku večeru 24. oktobra 2014. godine.

15-10-20104-02-don-vec-gr-1

Realizacija cijelog kompleksa Islamskog kulturnog centra Grac ide od početka u uskoj saradnji sa Islamskom zajednicom Bošnjaka Austrije, Islamskom zajednicom u BiH i Vakufskom direkcijom u Sarajevu. Pored brojnih vakifa i aktivista IKC Grac, na večeri se očekuju i brojni gosti: čelnici Islamske zajednice u BiH, Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji, te uspješni Bošnjaci, poslovni ljudi iz Bosne i Hercegovine, Sandžaka, Austrije i zemalja iz okruženja.

Donatorska večera se po prvi put organizuje u Gracu. Da bi sve prošlo na najvišem nivou, organizatori su rezervisali svečanu salu Steiermarkhof, gdje je proslavljena i dvadesetogodišnjica džemata na prelijepoj manifestaciji prije godinu dana. Nekoliko stotina prisutnih očekuje zanimljiv program i predivna atmosfera.

Emir Serdarević