Elhamdulillah, veliki iftar za 500 osoba u haremu Sultan Sulejmanove džamije u Bijeljini (FOTO)

Elhamdulillah,  veliki iftar za 500 osoba u haremu Sultan Sulejmanove džamije u Bijeljini (FOTO)

Veliki iftar za 500 osoba upriličen je u subotu 1. juna 2019. godine, 28. ramazana 1440. h.g. u haremu Sultan Sulejmanove Atik džamije u Bijeljini. Elhamdulillah, sve je proteklo u najboljem redu zahvaljujući dobroj organizaciji i angažmanu uposlenika prateće službe MIZ Bijeljina te omladine Mektebskog centra Bijeljina. Iftar su finansijski pomogle brojne džematlije iz zemlje i inostranstva, Rijaset Izslamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Muftijstvo tuzlansko i United Muslim Relief.

Brigu o protokolu je imao i da sve bude kako treba postarao se Mirsad ef. Okanović, imam Atik džamije, uz podršku saradnika, a u muzičkom dijelu programa nastupio je hor Mektebskog centra, predvođen muallimom Enisom Okanović.

Osim džematlija iz Bijeljine, iz naših džemata iz Ugljevika te susjedne Janje, iftaru su prisustvovali brojni musafiri iz okolnih medžlisa, cijele Bosne i Hercegovine te inostranstva. Posebni gosti na iftaru bili su Senija Bubić, predsjednica Asocijacije žena SDA, Salko Zildžić, čuveni sportista i predsjednik Asocijacije mladih SDA, Nihad Redžić, odbornik u Skupštini Opštine Ugljevik, Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina te Samer el Chekh, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u gradskoj administraciji Bijeljine.

Prisutnima su se obratili Senija Bubić, te u ime domaćina Emir Musli i Samir ef. Camić, predsjednik Izvršnog odbora i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina. Nakon klanjanja akšam namaza, ugodno druženje trajalo je do jacija namaza i teravih namaza, a nastavilo se do sehura, sabah namaza i sabahske mukabele.

Molimo Allaha Uzvišenog da  svojom milošću i bereketom obraduje sve učesnike ovog iftara i da im ukabuli post i ostale ramazanske ibadete. Amin!

Foto: Nurudin Guja Bećarević