Emir Musli dobitnik priznanja Dopisnik godine

Emir Musli dobitnik priznanja Dopisnik godine

Svečanošću u Kongresnoj dvorani hotela “Radon Plaza” 17.10.2008. god. obilježena je 13. godišnjica najutjecajnijeg bh. dnevnog lista “Dnevni avaz”.

Obraćajući se prisutnima, glavni urednik “Dnevnog avaza” Sejad Lučkin kazao je da se još od prvog broja “Dnevni avaz” pozicionirao kao nezaobilazan faktor na medijskom tržištu, te se nametnuo kao lider i po utjecaju i po prodatom tiražu. U 2008. godini ta pozicija je dodatno ojačana.
Nastavljen je trend rasta prodatog tiraža. Tako je u avgustu u BiH i inostranstvu prodato više od milion i po primjeraka ove novine, odnosno više od 50 hiljada primjeraka dnevno. Dobri rezultati ostvareni su i u septembru – kazao je Lučkin.
Portal “Dnevnog avaza” je tokom proteklih godinu dana postao vodeći u zemlji. On dnevno bilježi i više od 100 hiljada posjeta, što je daleko ispred ostalih novinskih portala na ovim prostorima.
Povodom rođendana ovog BH lista dodijeljena su i tradicionalna priznanja najboljim novinarima i urednicima. Urednički kolegij odlučio je da ove godine za urednika godine proglasi Indiru Ćatić. Novinar godine je Adi Hadžiarapović, najbolji dopisnik je Emir Musli, a najbolji mladi novinar Nina Pilavdžić. Dobitnica specijalne nagrade je urednica Zrinka Ilić.

Emir Musli, dobitnik priznanja Dopisnik godine, rođen je 1964., živi i radi u Bijeljini.
Svojim tekstovima afirmirao je proces povratka, ukazivao na diskriminacioni odnos vlasti prema povratnicima te pratio aktuelnu političku situaciju na području Semberije.
Istraživačkim tekstovima razobličavao je kolaps privrede nakon neuspješne privatizacije, proces nelegalne gradnje, s akcentom na diskriminaciju nesrba, te dao značajan doprinos rubrici Crna hronika.