Grijanje na pelet u Mektebskom centru Bijeljina

Grijanje na pelet u Mektebskom centru Bijeljina

Mektebski centar u Bijeljini ovih dana dobio je novi sistem ekonomičnog grijanja na pelet. Zamijenjene su peći na struju, a “Eko line” peć na pelet nabavljena je u preduzeću „Kovan“ u Gračanici. Bolje i ekonomičnije grijanja bilo je potrebno u objektu od 500 kvadrata kod Gradskog parka, u kojoj mektebsku nastavu pohađa oko 150 djece osnovnoškolskog uzrasta, a svakodnevno se odvijaju i druge aktivnosti namijenjene predškolskoj djeci te srednjoškolcima i studentima.

Glavni bijeljinski imam Samir ef. Camić izrazio je zadovoljstvo urađenim poslom. „Mektebski centar je nešto najdragocjenije što imamo jer je namijenjen našoj djeci i omladini. Važno nam je da sve u ovom objektu funkcioniše kako treba i da je, naravno, ekonomično i dobro. Veliku pomoć pri realizaciji ovog projekta imali smo od naših džematlija,“ kazao je Samir ef. Camić.

Senad Cosic cuci pored ventila sa sinom Samirom i radnikom Afanom Salihovicem
Radove na izmjeni načina grijanja obavila je bijeljinska firma „El-term“, koja je i ranije učestvovala u realizaciji svih projekata Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina. Okosnica firme sa tradicijom dugom 30 godina su Senad Ćosić i njegov sin Samir. „Na ovom poslu uz nas dvojicu je i Afan Salihović. Osim nove peći na pelet koju smo montirali, pravljeni su sabirnici i rađene nove pumpe, da se tri nivoa razdvoje,  da mogu raditi neovisno i po potrebi. Zahvaljujući novim tehnologijama, sve će se automatski paliti ili gasiti i bit će programirano shodno režimu aktivnosti u objektu,“ kazao je Samir Ćosić.

DSCN9791