Hatmenski ispiti u Mektebskom centru Bijeljina

Hatmenski ispiti u Mektebskom centru Bijeljina

U Mektebskom centru u Bijeljini, u subotu 12. decembra 2015. godine, održani su hatmenski ispiti za devetoro polaznika mektebske nastave u Bijeljini, iz napredne grupe učača Kur'ana pri Mektebskom centru, koju vodi muallima Enisa Okanović. Hatmenskom ispitu prisustvovali su i roditelji ispitanika te ostali polaznici napredne grupe za Kiraet.

Ispitna komisija provjerila je i ocijenila opće znanje o Islamu i učenje Kur'ana. Predsjednik komisije i ispitivač bio je hadži Omer-ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja, koji je kazao da su svi ispitanici dobili odlične ili vrlodobre ocjene.

“Ko to ne radi, ne može ni shvatiti taj teret i tu blagodat kad neko nauči 28 arapskih harfova, a potom krene učiti u Kur'anu. Velika je to blagodat i nagrada od Allaha dž.š. Zato budite uporni i, još jednom vas molim, uzmite Kur'an za prijatelja i učite Kur'an svakodnevno,” kazao je Omer-ef. Camić u obraćanju i čestitanju djeci i njihovim roditeljima.

plakat hatme

U subotu 19. decembra 2015. godine, nakon podne namaza, Medžlis Islamske zajednice Bijeljina u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji za ovih devetoro učača Kur'ana, koji su položili hatmenski ispit, upriličit će hatmenske dove. Ovaj lijepom događaju, pod nazivom “Kur'an u srcu”, prisustvovat će i muftija tuzlanski mr Vahid-ef. Fazlović.