Allahov Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem je rekao: Nema ni jednog čovjeka koji izađe iz svoje kuće tražeći nauku, a da mu meleki ne pruže svoja krila zadovoljni sa onim što čini.
(Tirimizi)


Hor Rejjan „Cvijet Srebrenice“

Sarajevski hor duhovne muzike Rejjan snimio je single „Cvijet Srebrenice“ povodom obilježavanja 18. godišnjice Genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Slika 1

Cilj projekta je približavanje i upoznavanje javnosti sa dešavanjima 11. jula 1995. u Srebrenici, kao i afirmacija pomirenja i prihvatanje izvinjenja počinioca ovoga gnusnog djela. Želja je jasno deklarisati Genocid i poželjeti da se nikada ne ponovi ovakva tragedije nikome u svijetu, kao što i pjesma kaže “da ničija majka nikad’ ne okvasi lice, suzom teškom i uzdahom majke Srebrenice”.

„Željeli smo napraviti reprezentativni video materijal koji će biti dostupan i javnosti van Bosne i Hercegovine, jer je većina video zapisa o srebreničkoj tragediji urađeno neadekvatnom opremom za emitovanje u visokim rezolucijskim formatima“ kažu realizatori projekta.

„Naš „Cvijet Srebrenice“ je jedna tužna pjesma koja je prožeta osjećajnim motivima. Mi smo se kroz cijeli projekat poistovjetili sa žrtvama i pokušali shvatiti kako je zaista bilo u logoru, ili kako je majkama koje su izgubile svoje najmilije. Kada poslušate pjesmu ona sama kazuje te osjećaje“ kaže o pjesmi Rijad Delić, vođa hora Rejjan.

Hor Rejjan je nastao 2006. godine na inicijativu mladih studenata iz cijele BiH i susjednih zemalja. Iza sebe ima snimljen jedan studijski album „Ya Resulallah“, kao i više video spotova od kojih je najpopularniji spot za ilahiju „Ramazanska večer“.

www.rejjan.com

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh