Iftar muftije tuzlanskog

Iftar muftije tuzlanskog

Posljednjega junskog, a trinaestog ramazanskog, dana ove godine, u Behram-begovoj medresi je priređen tradicionalni iftar muftije tuzlanskog.

Domaćin ovoga susreta bio je sam muftija Vahid-ef. Fazlović.

U prepunom restoranu Behram-begove medrese, uz muftiju Fazlovića i njegove pomoćnike, iftaru su prisustvovali direktori ustanova Islamske zajednice u BiH s ovoga područja, glavni imami i predsjednici medžlisa, profesori i direktor Behram-begove medrese i brojni vakifi.

Bila je ovo prilika da se susretnu i zvaničnici iz javnog i društvenog života Kantona i Grada, pa su iftaru prisustvovali i predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić i neki njeni zastupnici, premijer Bego Gutić, rektor Univerziteta u Tuzli dr. Enver Halilović, dekani fakulteta, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, predsjednici političkih stranaka, direktori zdravstvenih i kulturnih ustanova, ljekari, privrednici, profesori i dr.

U svome nadahnutom obraćanju muftija Fazlović je pozvao na ramazansko susretanje svakoga sa sobom, na preispitivanje sebe i svojih postupaka, na veći trud u poslovima i dužnostima koji su nam povjereni i odgovoran odnos prema drugima.

muftija