Iftar za stotinu postača u Mektebskom centru u Bijeljini

Iftar za stotinu postača u Mektebskom centru u Bijeljini

U organizaciji Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata, MDD Merhamet Bijeljina i Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, u utorak 23. juna 2015. u prostorijama Mektebskog centra u Bijeljini, upriličen je iftar za stotinu postača. Iftaru je prisustvovao i Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska.

DSCN7995

Iftaru su prisustvovale sve pozvane džematlije, među kojima i veliki broj mladih koji su ovo ramazansko veče proveli u druženju i prigodnim razgovorima. Glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić zahvalio se donatorima koji su finansijski omogućili ovaj iftar i posebno djeci i omladini koji su kod svojih kuća pripremili ukusna jela i osvježavajuće napitke. “Organiziranje iftara dio je projekta naše omladine. Umjesto u skupocjenim restoranima, novac izdvojen za organizaciju ovakvog iftara ostat će u Mektebskom fondu namijenjenom za ekskurzije, putovanja i ostale aktivnosti naše omladine,” kazao je glavni imam Samir ef. Camić.

DSCN7996

Prisutnima se kratko obratio i Ramiz Salkić, poželjevši im mubarek ramazanske dane i podsjetivši da, kao muslimani, živimo u bremenitom vremenu. Stoga je pozvao na sabur i mirno reagiranje u svim konfliktinim situacijama kazavši da će se i dalje uporno ukazivati na sve ono što je protivustavno i što Bošnjacima, kao konstitutivnom narodu u BiH, uskraćuje ljudska prava garantirana Ustavom i zakonima.