Iftar za stotinu postača u Mektebskom centru u Bijeljini

Iftar za stotinu postača u Mektebskom centru u Bijeljini

Po pokroviteljstvom Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ured za BiH, a u organizaciji Dobrovoljnog društva “Merhamet” Bijeljina, u petak 19. jula u Mektebskom centru u Bijeljini upriličen je iftar za stotinu postača. Domaćin je bio Medžlis Islamske zajednice, a pripremu hrane i pića za postače preuzeli su mladi članovi sekcija Mektebskog centra. Tako su dodatno prikupili novac za odlazak u Tursku i svoj nastup u Adapazaru nakon Ramazana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

            Azra Medinić, predsjednica bijeljinskog “Merhameta”, kazala je da je ovo prvi od tri iftara koje je ova organizacija obezbijedila tokom Ramazana. U ime domaćina, postačima se obratio glavni bijeljinski imam Samir ef. Camić. Zahvalio se pokrovitelju, organizatoru i mladima, istaknuvši da su ramazanski iftari prilika za druženje i izgradnju džemata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

            Uz brojne, uglavnom mlađe džematlije i goste iz susjednih medžlisa, iftaru su prisustvovali i prigodno govorili Ramiz Salkić (SDA), potpredsjednik Narodne skupštine RS, Mahmoud Ali, direktor Ureda Crvenog polumjeseca UAE u BiH, te profesor Sead ef. Seljubac, zamjenik muftije tuzlanskog. Profesor Seljubac je nakon teravih namaza održao i prigodnu hutbu u Atik sultan Sulejmanovoj džamiji, gdje je govorio o vrijednostima Ramazana i predstojećem popisu stanovništva.