Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)

Imami MIZ Tuzla u posjeti Bijeljini

Imami MIZ Tuzla u posjeti Bijeljini

Imami sa područja Medžlisa islamske zajednice Tuzla, predvođeni glavnim imamom Amirom efendijom Karićem, u povodu obilježavanja „Dana džamija” u BiH 15.05.2008.g. boravili su u Bijeljini, gdje su posjetili gradilišta bijeljinskih džamija i Mektepskog centra. U ime domaćina MIZ Bijeljina, dočekali su ih predsjednik Sead Berberović, sekretar Ibrahim Imširović, glavni bijeljinski imam Samir ef. Camić, te ostali imami i članovi Izvršnog odbora ovog medžlisa čiji rad je obnovljen 1997. godine.

Nakon posjete Atik džamiji koja je u završnoj fazi obnove i kratkog upoznavanja sa historijom jedne od najstarijih džamija u BiH koju je u čast svoje majke Hureme izgradio sultan Sulejman Veličanstveni, dvadeset i dva tuzlanska imama u pratnji domaćina posjetili su budući Mektepski centar koji bi krajem maja trebalo da bude u funkciji, te gradilišta Salihbegović i Dašnica džamije. Podne namaz klanjan je u Atik džamiji, gdje se džematlijama obratio glavni tuzlanski imam Amir efendija Karić, izrazivši svoje utiske nakon ove posjete, istakavši da će se dosadašnja saradnja dva medžlisa nastaviti na obostrano zadovoljstvo.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh