ISTRAJNI GLAVNI IMAM MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE BIJELJINA

ISTRAJNI GLAVNI IMAM MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE BIJELJINA

PREUZELI SMO EMANET

Piše: Emir Musli…”Preuzeli smo emanet, vratili smo se i mi odavde nikuda više ne idemo,” kazao je svojevremeno za Dnevni avaz Samir ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina. Ove riječi ponovo su bile aktuelne, nakon što su huligani noću upali i divljali u Atik sultan Sulejmanovoj džamiji u Bijeljini. Još jednom je naš istrajni glavni imam u medijima govorio o zlu pozivajući na dobro.

            Prvi imam i hatib Atik sultan Sulejmanove džamije u Bijeljini, Samir efendija Camić, kazao je da je ovo još jedan nasrtaj na muslimane, na Bošnjake povratnike, na vijekovne građane ovoga grada. Pozvao je sve nadležne da istraže ovo nedjelo i zaštite prava svih građana ove zemlje. Čovjek koji tvrdi da samo Zajednica može imati snagu, već godinama čini sve da, zajedno sa svojim saradnicima, vrati dostojanstvo gradu u kojem je počela agresija na BiH. On otvoreno i nedvosmisleno komunicira sa lokalnom vlašću, govoreći ono što se mora reći: “Povjerenje i suživot počinju onda kada nas prihvatite onakvima kakvi mi jesmo već vijekovima.”I ovim ružnim povodom uz Samir ef. Camića u Bijeljini je bio i muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović, onako kako je Islamska zajednica od prvoga dana bila i ostala biti uz povratnike u ovaj dio BiH.

            Samir ef. Camić rođen je 1975. godine u Janji, općina Bijeljina. Na mjesto glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina imenovan je 1. juna 2001. godine. Godinu kasnije, u jednoj majskoj noći, eksplozivna naprava zatresla je vakufsku kuću u kojoj sa porodicom živi u Bijeljini. Na sreću, nije bilo povrijeđenih, a ovu nedvosmislenu prijetnju službeniku Islamske zajednice, njegovoj porodici i njegovom narodu, hadži Samir ef. Camić komentirao je kao još jednu od kušnji kojima su izloženi oni koji vole svoj rodni kraj i svoju Bosnu i Hercegovinu.