Izlet u Beograd 9. januara

Izlet u Beograd 9. januara

Piše: Mirsad ef. Okanović…

Dana, 09.01.2016. godine, članovi sekcija Mektebskog centra Bijeljina, predvođeni imamima Samir ef. Camićem i Mirsad ef. Okanovićem, putovali su na jednodnevnu ekskurziju u Beograd. U ranim jutarnjim satima članovi sekcija su se okupili u Mektebskom centru, a nakon ukrcavanja u autobus uz učenje Kur'ana i dove Uzvišenom Allahu za hajirli putovanje, krenuli smo put Beograda.

bg00

Nakon uobičajenih proceduraa na državnim granicama BiH i Srbije, nastavljamo naše putovanje, a zatim pauzu pravimo na OMV benzinskoj stanici, našem uobičajenom mjestu kada putujemo ovim pravcem.

bg4

Uz nekoliko fotografija, selfija i pokoje šale, nastavljamo naš put. Po dolasku u Beograd naša prva destinacija za obilazak je bio Kalemegdan. Nakon šetnje Kalemegdanom, odlazimo u Knez Mihajlovu ulicu, a potom u Bajrakli džamiju. U Bajrakli džamiji klanjamo podne i ikindiju namaz, a zatim se upućujemo prema autobusu koji je bio parkiran kod Beo Zoo vrta. Po ulasku u autobus upućujemo se prema šoping centru „Ušće“, gdje se zadržavamo do 17:30 sati.

bg35

Pomalo umorni od cjelodnevne šetnje, neki su put do Bijeljine prekratili spavanjem, a kod nekih je raspoloženje i dalje bilo na visokom nivou. Iza nas je još jedno prelijepo putovanje sa kojeg nosimo pozitivne i lijepe utiske. Hvala Allahu, naša omladina ponovo je pokazala dostojanstvo i ljepotu druženja.